Mencia Leest!

Mencia Leest! is een digitaal platform voor iedereen die houdt van verhalen, boeken en lezen. Voor leerlingen en medewerkers, voor lezers en voorlezers, voor doorgewinterde bezoekers van de mediatheek, maar ook voor wie nog niet in de ban is van het leesvirus. Mencia Leest bestaat uit vier onderdelen: Schrijversbezoeken, Boekentips, Interviews met mensen over hun favoriete boeken en the English Book Club. Wil jij via een tekst of video ook iets delen over een boek, schrijver, genre of boekenserie waar je enthousiast over bent of heb je een ander goed idee? Stuur je stukje of video naar mencialeest@mencia.nl

afbeeldingtasenwebsitedef
englishbookclub pin

"Mencia Leest! is also: Mencia Reads!"

Since February 2022, Mencia has its very own English Book Club. As a tto school, with an international learner profile, we’re very proud of this. The English Book Club is open to all students, regardless the year they’re in. The only requirement is a love of reading (in English).

Lees het hele verhaal van English Book Club
kaderabdolah 1

"In gesprek met schrijver Kader Abdolah"

‘Gebruik je angsten en onzekerheden om je doelen te bereiken.’ Kader Abdolah (echte naam Hossein Sadjadi Ghaemmaghami) is een Nederlands-Iraanse schrijver, die in 1988 op 34-jarige leeftijd als politieke vluchteling uit Iran in Nederland kwam. Zijn boeken gaan vaak over cultuur, zowel Nederlands als Iraans, en hij probeert met zijn verhalen een sluier tussen de twee landen op te lichten. Op 21 april 2022 gaf hij een lezing aan leerlingen van het Mencia, en daarna kregen wij, Sasha en Roemer, de gelegenheid om hem persoonlijk vragen te stellen. Op deze pagina kunt u een aantal vragen met de uitgebreide antwoorden van Kader Abdolah lezen.

Lees het hele verhaal van Roemer Declercq en Sasha Plant
20220223 anneeekhout 1

"Schrijfster Anne Eekhout geeft gastles op Mencia!"

Op woensdag 23 februari 2022 kwam schrijfster Anne Eekhout bij ons in de klas. Ze kwam vertellen over haar meest recente boek: Mary en over hoe ze is begonnen met schrijven.

Lees het hele verhaal van Anne Eekhout
cismeijerinterviewmencialeest

"In gesprek met jeugdthillerauteur Cis Meijer"

In juni kregen alle brugklassen van Mencia een gastles van jeugdthrillerauteur Cis Meijer. Maria Luisa en Jip uit tg1d hielden na de gastles een interview met Cis om nog meer van haar te weten te komen. Wilde ze altijd al schrijver worden? Waarom thrillers? Welk personage is favoriet en welke boeken leest zij zelf graag? En welk door haar verzonnen verhaal zou zij het liefst zelf meemaken? Je leest het hier allemaal!

Lees het hele verhaal van Maria Luisa en Jip
wilmageldof collage

"Een gastles van Wilma Geldof op het Mencia! Door Machteld Smalbraak"

In het kader van Literatour, de boekenweek van jongeren, gaf schrijfster Wilma Geldof op Mencia een gastles aan verschillende derde en vierde klassen. Zij ging met leerlingen in gesprek over lezen en over haar biografische YA-boeken. Haar boek ‘Elke dag een drupel gif’ (2014) gaat over een jongen die opgroeit in een NSB-gezin. Hiervoor zocht ze contact met Nederlanders met een NSB-verleden. Tijdens het schrijven van haar boek ‘Het meisje met de vlechtjes’ (2018) raakte ze bevriend met Freddie Oversteegen, die als jong meisje in het verzet zat. Machteld schreef onderstaand stukje over het schrijversbezoek van Wilma aan onze school.

Lees het hele verhaal van Wilma Geldof
mencia gebouw libreon

Meer weten over ons onderwijs?

Neem dan vrijblijvend contact met ons op en we helpen je vanuit daar graag verder op weg!

Neem dan vrijblijvend contact met ons op en we helpen je vanuit daar graag verder op weg!