Mencia Leest!

Mencia Leest! is een digitaal platform voor iedereen die houdt van verhalen, boeken en lezen. Je vind er korte recensies en blogs, leestips, leesinterviews met medewerkers en schrijvers, winacties en meer. Ons doel is schoolbreed aandacht voor het lezen van alles wat je kunt bedenken: van strips en graphic novels tot fantasy, gedichten en YA-literatuur. Wil jij via een tekst of video ook iets delen over een boek, schrijver, genre of boekenserie waar je enthousiast over bent of heb je een ander goed idee? Stuur je stukje of video naar mencialeest@mencia.nl

afbeeldingtasenwebsitedef

In gesprek met schrijver Kader Abdolah

Gebruik je angsten en onzekerheden om je doelen te bereiken.’ 

Kader Abdolah (echte naam Hossein Sadjadi Ghaemmaghami) is een Nederlands-Iraanse schrijver, die in 1988 op 34-jarige leeftijd als politieke vluchteling uit Iran in Nederland kwam. Zijn boeken gaan vaak over cultuur, zowel Nederlands als Iraans, en hij probeert met zijn verhalen een sluier tussen de twee landen op te lichten.
Op 21 april 2022 gaf hij een lezing aan leerlingen van het Mencia, en daarna kregen wij, Sasha en Roemer, de gelegenheid om hem persoonlijk vragen te stellen. Op deze pagina kunt u een aantal vragen met de uitgebreide antwoorden van Kader Abdolah lezen, verbatim.

Roemer Declercq en Sasha Plant 21 april 2022