Nieuws en blog

portugal uitwisselingapril2024

Exchange klas TA3B met Portugal

Gezellige dag in Amsterdam voor de Nederlandse en Portugese leerlingen.

Lees verder
engelandreistto 12024

Engelandreis tto-1

Leerlingen van tto-1 sportief bezig in Sherborne, Engeland.

Lees verder
mencia leerlingenleidenpolenrondinbreda2

Mencia-leerlingen leiden Poolse leerlingen rond in de stad

In het kader van de uitwisseling van klas v5tf met leerlingen uit Wroclaw hebben de Nederlandse leerlingen zondag de Poolse leerlingen rondgeleid in Breda waarbij ze langs Poolse gedenkpunten kwamen.

Lees verder
1000038574

Inzamelingsactie voor Voedselbank Breda

In april en mei vindt er een uitwisseling met een Italiaanse school plaats voor een groep leerlingen uit klas 3. In die periode werken zij aan een project ‘voedselverspilling en armoede’, dat georganiseerd wordt in samenwerking met de Voedselbank Breda. Wij willen hier graag alle leerlingen en collega’s van onze school bij betrekken en hen vragen om op deze manier een bijdrage te leveren aan de maatschappij en het milieu. Inmiddels is er al heel wat ingezameld door leerlingen en collega’s. Allemaal heel erg bedankt! Mariam Dahmani heeft een grote inzamelingsactie op touw gezet. Ze is langs geweest bij buren, familie en supermarkten om voedsel op te halen en had een auto vol met eten. Het inleveren van de producten kan nog t/m donderdag18 april (tot 13:20).

Lees verder
20240405 124617 collage

Young Adults auteurs Cis Meijer en Margje Woodrow op Mencia!

Vandaag kregen enkele klassen een gastles van Young Adults auteurs Cis Meijer en Margje Woodrow. Leerlingen mochten alles vragen over het schrijven van jeugdthrillers. Margje speelde met de klassen een rollenspel waarin groepjes leerlingen verschillende rollen uit een thrillerroman vertegenwoordigden. Moordwapen: een snicker. Cis vertrok met veel goede ideeën van leerlingen voor een nieuw boek. #cismeijer#margjewoodrow#lezenisleuk#literatuur#boeken#boek#youngadult#bookstagram#

Lees verder
img 20240402 wa0003

Uitwisseling met Harlingen

Vorige week zijn we met 20 leerlingen van Mencia naar Harlingen vertrokken om te kijken of het schoolse leven daar anders is dan bij ons. We werden fijn onthaald met een lunch waarna we in de Waddenhal zijn gaan sporten. De volgende dag zijn we naar Leeuwarden geweest waar we het Friese museum hebben bezocht, de leerlingen vrije tijd hadden met hun uitwisselingspartner en we hebben geschaatst. De laatste dag kregen we wat Friese woorden aangeleerd en mochten we gaan onderzoeken hoeveel knikkers er in een aluminium boot zouden gaan door trial-and-error. De leerlingen hebben veel van elkaar geleerd en een mooie ervaring opgedaan.

Lees verder
aanmeldingen cakejes

Centrale aanmeldingen

De afgelopen twee dagen is weer een groot aantal enthousiaste leerlingen uit groep 8 naar onze school gekomen om zich aan te melden. We zijn heel blij dat we NIET hoeven te loten. Er is ook nog ruimte voor leerlingen die niet naar hun school van eerste keuze kunnen en Mencia op twee of drie hebben gezet. We gaan binnenkort alle basisscholen bezoeken om de leerlingen door te spreken en versturen eind mei de definitieve berichten van toelating. Op woensdag 19 juni zijn de nieuwe Mencianen van harte uitgenodigd om kennis te komen maken met hun klasgenoten en mentor.

Lees verder
nieuws eindexamenconcert2024

Een korte terugblik op het eindexamenconcert. Wat hebben we een getalenteerde leerlingen!

Alle performances staan op ons Youtube kanaal “Proef Mencia de Mendoza Lyceum".

Lees verder
pro k0ifth3y

Levensbeschouwing in actie: Mencia-leerlingen brengen Epicurus' Wijsheid naar Wijkcentrum Princenhof

De leerlingen van klas a3d hebben vanuit het vak levensbeschouwing een bezoek gebracht aan de senioren van wijkcentrum Princenhof in Breda. Onder leiding van hun levensbeschouwingsdocent zijn de leerlingen in gesprek gegaan met de oudere generatie, aangedreven door de tijdloze leer van de oude Griekse filosoof Epicurus. Geïnspireerd door zijn brief aan Menoikeus, hebben de leerlingen 33 zorgvuldig samengestelde vragen geformuleerd die de filosofische thema’s geluk, leven en dood behandelen.

Lees verder
pws 1maart2024

Succesvolle PWS-markt voor examenkandidaten

Vrijdag 1 maart vond de PWS-markt plaats voor examenkandidaten havo en vwo. Jullie hebben een belangrijke mijlpaal bereikt en verdienen een welverdiende pluim voor al jullie harde werk. Een speciale shout-out naar onze prijswinnaars: Alix Rodenburg en Finn Domenie (havo) en Sofia Boll en Jente Goossens (vwo). Gefeliciteerd!

Lees verder
workshops2024

Gezellige workshopmiddag groep 7 en 8

Gisteren was de eerste ronde voor onze workshops voor leerlingen van groep 7 en 8. We kijken terug op een gezellige middag met elkaar. Hebben we jou gemist? Er zijn nog enkele plaatsen over voor woensdag 5 en 13 maart! Je kunt je aanmelden op onze website, maar wacht niet te lang want vol=vol

Lees verder
film

En...actie!

Deze week vonden de opnames van de CKV-film 'The dark queen' plaats. Leerlingen uit vwo 5 leerden in de afgelopen maanden wat er allemaal komt kijken bij het maken van een echte speelfilm: een plot en genre bedenken, scenario uitwerken, dialoog schrijven, acteren, camera, licht en geluid. Op 13 mei sluiten we ons project feestelijk af met een heuse filmpremière voor publiek in Filmhuis Breda.

Lees verder
Toon meer berichten
mencia gebouw libreon

Meer weten over ons onderwijs?

Neem dan vrijblijvend contact met ons op en we helpen je vanuit daar graag verder op weg!

Neem dan vrijblijvend contact met ons op en we helpen je vanuit daar graag verder op weg!