Neem dan vrijblijvend contact met ons op en we helpen je vanuit daar graag verder op weg!

076 - 560 13 50 administratie@mencia.nl

Veelgestelde vragen

Hoe kan ik me inschrijven?

Nieuwe brugklasleerlingen kunnen zich inschrijven tijdens de centrale aanmeldingavonden. Deze worden ieder jaar georganiseerd in maart. Zodra de nieuwe data bekend zijn publiceren we deze op onze website.

Leerlingen die instromen kunnen meer informatie vinden klas 2 of hoger

 

Waarom kiezen voor gymnasium op Mencia?

In het algemeen? Extra uitdaging, extra algemene ontwikkeling, ontwikkelen van het vermogen nauwkeurig en analytisch te werken, doorzettingsvermogen. Ondersteunend bij leren andere talen en bij veel vervolgopleidingen.

Op Mencia? Zeer goede examenresultaten en gemotiveerde groepen. Positieve sfeer. Combi mogelijk met tto. Mocht het niet lukken, dan hoeft een leerling niet van school. Diverse excursies en speciale gymnasiumreis in de vierde.

Voor wie? Leerlingen die wat extra’s aankunnen en geïnteresseerd zijn in de culturele basis van de Westerse wereld: kunst, wetenschap, filosofie.

Wat kost het Mencia?

Algemeen: (vrijwillige) ouderbijdrage voor volgend jaar moet nog worden vastgesteld maar waarschijnlijk ongeveer € 65,- o.a. voor kluisje, diverse (culturele/sportieve) activiteiten. Boeken worden door school betaald; ouders betalen ondersteunende materialen zoals atlassen, woordenboeken.  

Voor tto? (verplichte) tto-bijdrage voor volgend jaar moet nog worden vastgesteld maar is ca. € 530 per jaar. Hierin zitten o.a. de Engeland-reis en uitwisselingen maar ook overige tto-activiteiten, extra certificaten (Cambridge/IB) en extra lessen Engels.

Wat is het verschil Cambridge-tto?

  • Bij Cambridge Engels worden geen andere vakken (dan Engels) in het Engels aangeboden dus er wordt door de leerlingen veel minder Engels gesproken dan binnen tto
  • Bij tto hoort uitgebreid internationaliseringsprogramma en een aparte (activerende) didactiek (CLIL)

 

Soorten brugklas en toelatingscriteria?

Niet de Cito-toets maar advies van de basisschool is leidend. De aannamecommissie van Mencia bepaalt aan de hand van o.a. het plaatsingsadvies in welke brugklas de leerling geplaatst wordt.

Combi havo/vwo-brugklas voor Nederlandstalige afdeling; op tto per afdeling aparte brugklassen. Op zowel de Nederlandstalige als de tto-afdeling wordt mogelijk een combi atheneum-gymnasium-klas gevormd.

Mencia de Mendoza Lyceum

Mendelssohnlaan 1
4837 CV Breda

Mencia Sandrode

Akkermolenweg 2D
4881 BL Zundert

Mencia Sandrode

Stuur ons een bericht